28 Mayıs 2021 Cuma

Proje Değerlendirme

 

Kitabını Benimle PAYLAŞ Arkadaş! SHARE Your Book with me Friend!


Projemize başlarken eTwinning hakkında ismi dışında fazla bir bilgim yoktu.

Projeyi pandemide nasıl yürüteceğiz ?

Etkinlikler nasıl olacak?

İş birliği olacak mı ?

şeklinde kafamda onlarca soru vardı. Eskişehir Beylikova Mehmet Avdan İlkokulu olarak 1 idareci ve 1 öğretmenimizle katıldığımız bu projede önce öğretmenimizle iş birliği yaptık velilerle iletişime geçtik. Okul olarak projeye hazır olduğumuzu hissettikten sonra projeyi yapabileceğimize olan inancımız arttı. Sonraki günlerde projemizin kurucularından Murat DALGIÇ VE Aynure YÜZBEY hocalarımızın engin bilgilendirmeleri sayesinde ve projemizde eTwinning konusunda tecrübeli diğer öğretmen arkadaşların katkılarıyla da projeye ve projeyi yapabileceğimize inandık.Proje başlangıç anketleriyle öğrenci,veli ve öğretmen görüşlerini alarak projemizin konusunu belirleyip çalışmamızı başlattık.

Kurucularımızın yapmış olduğu çevrim içi toplantılar ve oluşturduğumuz sosyal medya gruplarından yapılan bilgilendirmelerle  projemizi başlattık. Süreçte görev dağılımı ve iş birliği içinde çalışmak projemize renk ve güç kattı. Sona yaklaştığımız “Kitabını Benimle PAYLAŞ Arkadaş! SHARE Your Book with me Friend!” isimli projemiz bana eTwinning konusunda çok şey kattı. Web 2 araçlarının kullanımı,diğer okullar ve ülkelerle iş birliği yapmak, öğrenci ve öğretmen olarak okulumuzun ,ilçemizin dışına çıktık hatta diğer şehirleri bırakın farklı ülkeden öğretmen ve öğrencilerle çevrim içi toplantılarda bir araya gelmek öğrencilerimiz için çok farklı ve de güdüleyici oldu.Projemiz sayesinde öğrenciler eğlenirken öğrendiler. Proje etkinliklerinin müfredatla uyumlu olması kazanımları rahatça işlememize yardımcı oldu.

Projemiz pandemi döneminde nasıl yürür korkusunu yaşarken aksine öğrencilerimiz ve veliler uzaktan eğitim ders monotonluğundan uzaklaşıp eğlenceli etkinliklerle vakit geçirip oyun tabanlı öğrenme gerçekleştirdiler.  Bu sebeple hem öğrencilerimize hem de biz eğitimcilere eğitimde yeni  yollar, yeni yöntemler katarak çok uzak diyarları yakınlaştırarak eğitimde çığır açmamıza olanak sağlayan eTwinning ailesine ve kurucularımıza çok teşekkür ediyoruz. eTwinning ismini duyduğumda isminden başka bir şey bilmediğim bende eTwinning bir tutku oldu .  Her yıl yeni yeni projelerde buluşmak dileğiyle…Teşekkürler..

 Kerim SOYUER

Mehmet Avdan İlkokulu

Eskişehir/ Beylikova

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder